SEO FAQ

Защо SEO е нужно на бизнеса?

Всеки онлайн бинес се нуждае от повече посетители и повече качествен трафик. Доказано е, че най-успешният и дълготраен начин за постигане на тези цели е подобряването на позиците на сайта в търсачките. Резултатът са нови потенциални клиенти, увеличени продажби и по-голям авторитет. За да развивате успешен уеб бизнес, трябва да имате клиенти. За увеличите продажбите, трябва да увеличите броя на клиентите си, а за тази цел и трафика към своя сайт. За да дойдат посетители на вашия уебсайт, има два начина – чрез директен линк към вас от друг сайт или чрез т. нар. органично търсене в Google, MSN, Yahoo и останалите търсачки.

Защо ключовите думи са важни?

Хората, които търсят информация в търсачки, ще стигант до вашия сайт единствено чрез своите ключовите думи и изрази. Изборът на точните ключови думи (keywords) е първата стъпка за подобряване на позициите (ranking/ранкинга) ви в търсачките и във вашата уеб маркетинг и SEO стратегия.

Как SEO помага за увеличаване на продажбите?

Процесът на оптимизация за Google и другите търсачки има за цел да ви донесе повече потребители и да ги превърне във ваши клиенти. Ако увеличениеето на уеб трафика е добре планирано и таргетирано, с него ще нарастнат и продажбите, така че да си гарантирате възвръщаемост на средствата.
Може ли да опишете накракто процеса по оптимизация?

Най-общо казано, SEO е да направиш един сайт приятелски за търсачките (search engine friendly). Този процес включва редица промени, които имат за цел да придвижт сайта по-напред в страниците с резултати от търсене (Search Engine Result Pages или SERP).

Защо ми е необходима професионална SEO консултация?

Търсещите машини като Google използват сложни алгоритми, когато индексират, четат и определят ранкинга на всяка уеб страница в своите резултати от търсене. Тези алгоритми се променят периодично. Въпреки че можете да изпълнявате и сами различни уеб маркетинг съвети, поддържането на стабилни резултати в търсачките за дълъг период от време изисква постоянна грижа и внимание. Повечето големи компании оставят SEO работата в ръцете на професионалните консултанти, които гарантират продължителен успех в областта на уеб маркетинга.